Over Royal Doulton

Een servies koopt u niet zomaar. Meestal is dit een afweging van vele factoren. Op deze pagina informeren we u graag over Royal Doulton. Zo leest u onder andere over de geschiedenis van dit Britse merk. Wist u al dat Royal Doulton is opgericht in 1815? Nu, ruim 200 jaar later, staat dit merk voor mooie serviezen en kristallen glazen. Royal Doulton heeft samengewerkt met vele beroemdheden om trendy serviezen voor dagelijks gebruik te creëren.

Geschiedenis

Royal Doulton is één van de meeste gerenommeerde producenten van serviesgoed, kristal en verzamelobjecten. Al sinds het oprichtingsjaar 1815 staat Royal Doulton bekend om kwalitatief goede producten. Het typische Engelse bedrijf ontleent zijn naam aan oprichter John Doulton. Hij werd gevraagd door Martha Jones, om te investeren in haar noodlijdende aardewerkbedrijf. Zij en haar voorman John Watts hadden de hulp van een getalenteerde pottenbakker nodig. Met het investeren van zijn spaargeld was het in Londen gevestigde Doulton & Watts geboren.

Tegenwoordig staat Royal Doulton voor producten om een ontspannen en gezellig huis te creëren. Producten met een goede kwaliteit, eigentijdse ontwerpen die plezier toevoegen aan het leven. Kortom: producten die zich onderscheiden van de massa.

Bekijk hier de gehele 1815-collectie

Succesvolle samenwerkingen

Dat Royal Doulton een aansprekende naam is dat was al bekend. Dit heeft geleid tot samenwerking met bekende namen, zoals de Amerikaanse modeontwerper Monique L’huillier, Karol en chef-kok Gordon Ramsay.

In samenwerking met chef-kok Gordon Ramsay heeft Royal Doulton een drietal servies series geproduceerd. Elke serie is gebaseerd op een restaurant van Gordon Ramsay. De sfeer van deze restaurant worden goed weergegeven in deze serviesseries.

Bekijk hier alle Royal Doulton series

Gordon Ramsay Maze

Het Maze servies staat voor de sfeer in Gordon Ramsay zijn gelijknamige restaurant; relaxed en ongedwongen. Deze complete serie, leverbaar in meerdere kleuren, bestaat uit dinerborden, ontbijtborden, pastaborden, diverse schalen, koppen en schotels. Door zijn hoge kwaliteit is dit servies ook in de horeca te gebruiken.

Bekijk hier de Gordon Ramsay Maze-collectie

Gordon Ramsay Bread Street

Royal Doulton en Gordon Ramsay brengen met het Bread Street servies de sfeer van Bread Street Kitchen bij u thuis. Dit restaurant in Londen, met zijn ongedwongen sfeer, heeft als inspiratie gediend voor dit sfeervolle servies. Met zijn contrasterende rand is het neutrale servies geschikt voor een formeel diner of gezellige lunch. Dek uw tafel in één kleur of kies een combinatie van kleuren; de kleuren en serviesdelen zijn op elkaar afgestemd.

Bekijk hier de Gordon Ramsay Bread Street-collectie

Gordon Ramsay Union Street

Het Royal Doulton Union Street servies is geïnspireerd op het down-to-earth karakter van Gordon Ramsay zijn in Londen gevestigde restaurant Union Street Café. Met een rustiek, maar opvallend ontwerp, is het servies een eerbetoon aan Gordon Ramsay zijn favoriete manier van eten. Thuis, samen met familie en vrienden gezellig genieten van lekker eten. De collectie bestaat uit borden, schalen, pastaborden, mokken, vleesschotels en mokken met een gespikkelde glazuur in de kleuren crème of blauw. De donkere rand geeft het servies een rustiek karakter.

Bekijk hier de Gordon Ramsay Union Street-collectie

Design

Een van de kernwaarden van Royal Doulton is dat zij staan voor opvallende design. Uitstijgen boven de massa. Dit komt goed naar voren in de collectie Olio. Deze collectie is in samenwerking met het designduo Barber & Osgerby ontwikkeld. Met een sterk gevoel voor nostalgie hebben Barber & Osgerby gewerkt met de materialen en vormen om een serie te ontwikkelen die bestaat uit een collectie van losse onderdelen. Deze kunnen afzonderlijk gebruikt worden, maar samen vormt het een eigenzinnige mix van vormen en materialen.

De designcollectie van Barber & Osgerby

Kristalglas

Naast serviezen maakt Royal Doulton ook de mooiste kristallen glazen en karaffen. Zo heeft u altijd een stijlvolle cadeau voor elke gelegenheid. Fonkelende kristallen wijnglazen en alledaagse glaswerk dat perfect is voor een feestje met vrienden of toast op speciale gelegenheden met de stijlvolle champagneglazen. Het glaswerk wordt geleverd in een stijlvolle geschenkverpakking.

Bekijk hier het glasservies van Royal Doulton